SAFFET ACAR İYİ PARTİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

• 11 Aralık 2018
SAFFET ACAR İYİ PARTİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı, bazı partiler adaylarını açıklarken bazıları hala açıklamış değiller. Dinarda merakla beklenen  Başkan Sayın Saffet Acar ise İYİ PARTİDEN ADAYLIĞINI açıkladı. İyi partili ve seven vatandaşlarının ısrarlı baskısı galip geldi.

Burada önemli olan parti yönetim ve Başkanlarının aday belirlerken kendi partilerinden çok o şehirde yaşayanların kabullenebileceği, her kesim tarafından sevilen, güvenilir, iyi bir dinleyici, inançlı, Adalet duygusu ve yenilikçi, mütevazı olması aranmalıdır.  O şehrin sorunlarına yabancı, genel merkez kararıyla halkın tanımadığı kişilerin  aday olarak gösterilmesi seçmeni tatmin etmiyor. Diğer bir husus “falanın, şunun bunun” yakını diye liyakatsiz, insanlara kaba davranan, sevilmeyenleri de aday olarak göstermek pek hoş karşılanmıyor. İnsanı seven ve insanlara değer veren kişileri tercih ederseniz  parti de  memlekette kazanır. İyi bir politikacının en önemli özelliği insana değer veren kişidir.

Başta başkan adayı liderlik vasfına sahip olmalıdır. Azimli çalışkan bilgili cesur karar vermede kendi iradesine hakim olmalı. Disiplinli olmalı Belediye başkanı adayı topluma örnek olacak bir kişiliğe sahip olmalıdır. Toplumla iç içe olmalı insanları küçük görmemeli, insanlara çok yukardan bakmamalıdır. Bu gibi insanları halk nasıl kaldırdıysa indirmesinde bilir. Bu örnekleri geçmişte gördük. Başkan mütevazi ve adil olmalıdır. İşçi alımlarında fakir fukara,  kimsesiz garibanlara Öncellik tanımalı hakkı, hukuku, vebali bilmeli ve uygulamalıdır.  Kesinlikle kendi partisindekilere, yandaşlara, yalakalık edenlere ayrımcılık yapmamalı dürüst ve adil hareket etmelidir. Bu vasıflara haiz olan cevheri Dinar yakalamış ve bırakmak niyetinde de olmadığından bir kez daha Dinar Belediye başkanlığına sayın    Saffet  Acarı adaylık konusunda ısrar etmiş adaylığını iyi partiden tekrar koydurmuştur.

BELEDİYECİLİĞİN OKULU YOKTUR, FAKAT TECRÜBE BİR OKULDUR

Dinarda belediye 1874 yılında kurulmuş, bu güne kadar onlarca kişi Belediye başkanı olarak görev yapmışlar, bunların içerisinde Bayram Ali Veziroğlu ismi daima ön planda yer almıştır. Üç devre başkanlık yapan Veziroğlu üzerinde yürüdüğümüz önemli yolların açılması, Santral park, incirli park ve suçıkan parklarını Dinara kazandırmıştı. İçme suyu, kanalizasyonu ilk defe şehre o yapmıştır . Dinarın bu günkü hale gelmesinde, büyük işler başarmış bir kişiydi. En önemlisi de zor şartlar altında bundan tam yetmiş sene evvel hidro elektrik santralini kurarak karanlık şehri aydınlattığı ve Keçiborlu kükürt fabrikasına elektriği satması gibi önemli işleri başaran Bir Belediyeci, bir liderdi.  Allah rahmet eylesin. Vezir oğlundan sonra gelmiş geçmiş en başarılı  başkan  unvanını Sayın saffet acar almıştır.  Bunu  iki başkanı tanıyan  Dinarlılar söylemektedirler.

Belediye başkanlığını milyarlarca borçla teslim aldığında çalışan memur ve işçilerin maaşları bile ödenmiyordu, çok kısa bir süre zarfında işleri yoluna koyup  hükümetin desteğini bile almadan  belediye borçlarını ödeyerek harika  yatırımlar yaptığını gördük. Bütün engellemelere rağmen insan sağlığına önem vererek yaşlı ve unutkanlık hastalığına yakalananlarla uzman kişileri getirip yüzlerce hastanın ve yakınlarının dertlerine derman olmuştur. Belediyenin iş makinelerine yenileri alınmıştır. İtfaiye araçlarına takviye araçlar ilave etmiş,  şehrin en uzak yolları kilitli taş ve asfaltla kaplanmış, doğan çocuğun ihtiyaçları, ölen kişilerin mezarın hazırlanması, taziye ikram ve dini vecibelerine kadar yerine getiren hizmetleri ücretsiz olarak acılı ailelerin yanında olmuştur. Başkanlığa geldiği günden beri halkla iç içe başarılı hizmetler veren Sayın Acar bozuk düzen giden her tür hizmeti yeni baştan ele alarak düzeltmiş çalışır hale getirmiş ve halkın takdirini kazanmıştır. Başarılarının sırrı kendini iyi yetiştirmiş, kendi iş yerinde yüzden fazla elamanı barındırıp insanı yönetme, idari ve  ticari tecrübe sahibi olması  başkanlıkta başarıyı getirmiştir. Halk bu çalışmaları yakından takip ederek ikinci defa başkanlık görevini vermişti. İki devre başarılı çalışmalarında halkın hep yanında, yapacağı icraat ve yatırımları vatandaşla beraber paylaşmaya ve fikirlerini almakta tevazu göstermesi onu yükseltmiş, takdir edenleri ve sevenleri daha da çoğalmıştır. Sevmeyeni, hakkında kötü söyleyen hemen hemen yok gibidir, varsa da o kişi mutlaka kanunsuz bir iş yapmış Başkanda onun o yaptığı kanunsuz işe dur demiştir. Araştırın mutlaka durum böyledir.  Sayın Acara oyunu vermeyen Dinarlılar dahi severler ve takdir de ederler. Çünkü her kişiye güler yüzle yaklaşıp vatandaşı ayırım yapmadan işini görmüş ve her türlü sıkıntısını gidererek evine göndermiştir.

Dinar Belediyesi tarafından yapılacak esas köklü ve kalıcı yatırımlar ancak TECRÜBELİ BİR BAŞKAN TARAFINDAN YERİNE GETİRİLEBİLİR, ÇÜNKÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞININ OKULU YOKTUR. TECRÜBE BİR OKULDUR. BU TECRÜBEDE SAYIN SAFFET ACARIN İKİ DEVRE YAPTIĞI BAŞARILI CALIŞMA İLE KAZANILMIŞTIR.  Yerinde bir kararla Sayın acar, İyi parti yönetimi ve vatandaşların da ısrarlarına  dayanamayıp  İYİ PARTİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTIR. Hayırlı olur inşallah.

Yıllılarca hizmet verdiğim Belediye yazı işleri ve çeşitli görevlerdeki edindiğim intiba bu güne kadar gelmiş geçmiş Belediye başkanları içerisinde Saffet Acar Dinarın ikinci bir Ali Veziroğlu unvanını almıştır.  Bunu benimle beraber Dinarda her iki Başkanı da tanıyanlar, yaptıkları hizmetleri bilenler de hep söylüyorlar.  Halkın güvenini kazanmış sevilen ve takdir edilen bir kişiliğe sahip her kesimin oyunu alabilecek ve tekrar başkan olma şansı da çok çok yüksektir.  Bir devre daha Dinarın Belediye Başkanı olarak görmek dileğiyle, Allah yolunu açık etsin.

SAYGILARIMLA.