“Silah Sıkanın Ruhsatını İptal Ederiz”

• 30 Mayıs 2019
“Silah Sıkanın Ruhsatını İptal Ederiz”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Dinar’da düzenlenen muhtarlar toplantısında, yaz aylarının gelmesiyle başlayacak olan düğün sezonunda kesinlikle silah atılmaması gerektiğini, eğer atan olur ise de kim olursa olsun silah ruhsatı var ise iptal edileceğini söyledi.

Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda mahalle ve köy muhtarlarının katılımlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıya, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, İGM Üyeleri Bilal Demiröz, Murat Orhan, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Tutulmaz, yeni bir seçim süreci geçirildiğini, muhtarlık seçimlerinin ise rekabeti en bol seçim olduğunu söyledi. Seçilen muhtarların herkese eşit bir şekilde hizmet etmesi gerektiğini de kaydeden Tutulmaz şunları söyledi, “Artık seçimler geride kaldı. Siz muhtarlar köyünüzün huzurunu sağlamak zorundasınız. Oy veren vermeyen herkese hizmet ediniz. Vatandaşlarınızı en iyi şekilde kucaklayınız. İş sezonu başlıyor. Her köyün kendisine göre bazı sorunları var. Ama genel olarak baktığımızda alt yapı sorunlarını çözdük. Sorun devam eden yerlerde ise çözmeye çalışıyoruz. Bu dönem yol yapımına önem vermek istiyoruz. Sıcak asfalt çalışmalarını yapacağız. Köylerimizdeki en büyük sorun ise su alanında. Su yönetimi problemi yaşıyoruz. İçme suyundan sulama yaptırmayınız. Suyu iyi yönetmeniz lazım. Kaymakamlığın, valiliğin nezninde iyi bir krediniz var, bunu iyi kullanmanız gerekiyor. Su olaylarında sayaç uygulaması olacak. Konu şu an İl Genel Meclisinde” dedi.

Silah Atanları Uyardı

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaz aylarında özellikle köylerde gerçekleşen düğünlerde silah atmalara karşı vatandaşları uyararak, kimsenin gözünün yaşına bakılmadan gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Silah atmanın Afyonkarahisar’ın en büyük sorunları arasında yer aldığını da ifade eden Tutulmaz şunları söyledi, “Geçen yıla göre iyi bir aşama kaydettik. Ama halen köylerde silah atılıyor. Muhtarlar oalrak elinizi taşın altına koyunuz. Kolluk kuvvetlerine de buradan diyorum, çok iyi takip edin. Silah sıkanın ruhsatlarını iptal edeceğiz. Şu ana kadar 200 kişinin silah ruhsatı iptal edildi. Kesinlikle kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının devamında ise, muhtarlara köylerdeki devlet yatırımlarını takip etmelerini isteyerek şunları söyledi, “Yatırımlarda bir yanlışlık varsa, müteahhide durumu söyleyin. Daha da olmadı kaymakamlığımıza gerekli bilgiyi verin. Okul taşımacılığında ise araçları kontrol ediniz. Milli Eğitim, Emniyet ve Jandarma ile irtibatlı bir şekilde çalışınız. Köylerde bazen görüntü kirlilikleri oluyor. Yol girişlerinde, molozlar, terk edilmiş araçlar ve metruk binalar olabilir. Bunlar gerekli işlemlerden sonra temizleyiniz” dedi.