SİYASET BU KADAR KIRICI VE YALANCI OLMAMALI

• 07 Mart 2019
SİYASET BU KADAR KIRICI VE YALANCI OLMAMALI

Siyasetçi değilim, pek sevmemde fakat yarım asırdan fazla zamandır gazetecilikte gecen muhabirlik, yazarlık nedeniyle istemeden de olsa siyasetin içinde olduk. Son aylarda bazı siyasetçilerin birbirlerine söyledikleri ağır, kırıcı ağza alınmayacak derece sözleri, yalanları, dini siyasete alet ederek oy istemelerine   şahit olduk. Bazı Partilerin  başkanları  başta olmak üzere Milletvekilleri, Bakanlar Belediye başkan adayları sonradan gülünç duruma düştükleri ilginç sözlerini ülke olarak meydanlarda televizyonlardan maalesef duymaktayız.

Aday olan liderler, toplum adına, karşılıklı olarak hoşgörülü, karşısındakine saygı, anlayış göstermek  zorundadırlar.  Ne yazık ki bazı  liderler,  alçak, namussuz,  şerefsiz, yalancı, cibilliyetsiz, şamar oğlanı  vb. gibi insan onurunu aşağılayıcı  sözler kullanmaktadırlar. Bu konuşmalar hakaretler hep bir oy için yapılmaktadır.   Bu örnek kelimelerden daha ağır sözlerde var fakat buraya maalesef yazamadım. Siyasetçi özellikle Belediye başkanlığına aday olanların yapacağı icraatları, programındaki yenilikleri, halkın daha rahat bir şekilde o şehirde yaşaması için getireceği hizmetleri anlatması yerine karşısındaki rakibine en ağır sözlerle hakarete varan kelimeleri kullanması hiçte hoş olmuyor. Hakaret ve aşağılayıcı sözler dışında birde  rakip olduğu karşı tarafa yalan, iftira ve dini istismar edici sözlerin kullanılması aklı başında siyasetçiyi, seçmen vatandaşı da çok rahatsız ediyor. Bunlardan birkaç örnek vereyim.

– Mersin Çamlıyayla AKP İlçe başkanı seçim konuşmasında “vatan hainlerinin yanında yer almaktansa hırsız bizim hırsızımız, biz yanında yer alırız. Yarın burayı Allah korusun kaybetme gibi bir durumda bunun hesabını veremeyiz” Deyivermişti.

Bu sözler farkında olmaksızın dil sürçmesi falan değildir. Bu zevata göre AKP ve bekacı ortağına oy vermeyenler vatan haini. Ama benim adamım olsun da isterse ot, çamur…  dan olsun. Yaklaşımı.

– Hatay da CHP Belediye başkan adayı “Oy vermezseniz hizmet de yok, sizi neden adam yerine koyayım ki” demişti.

– Ülkede Bakanlık da dahil, üst düzeyde yöneticilik yapan kişi seçmenlere “AKP’ye verilen oy mahşerde sizin beraatınız kurtuluş belgeniz olacak”  demedi mi?

– AKP’li AB. Uyum komisyon başkanı “Oyunu bize verirseniz Allah mahşerde hiç bir hesap sormayacak” diyerek oy istemedi mi?

– AKP ‘ye oy vermeyenleri Allah çarpar” diye yalakalık edenler ve daha geçenlerde basın da yer alan “ Yolsuzluk hırsızlık değildir “hükmü de söylenmedi mi? ,Cami içerisinde siyaset yaparak oy isteyenleri o şehrin Müftüsü duymadı, görmedi mi?

Diyanet işleri Başkanı ve ilahiyat fakültelerinde imam, müftü, din görevlisi ve cami imamı yetiştiren profesörler neredeler, sesleri çıkmamakta, dinin siyasete alet edilmesinden rahatsız değilmisiniz? Bu sözleri söyleyenlere iki laf edemezmisiniz? , kutsal değerleri çıkarı uğruna kullanan bu kişilere neden söyledikleri sözlerin yanlış olduğuna dair cevap vermiyorsunuz. ALLAH KORKUSUNDAN DAHA BÜYÜK KORKULARINIZMI VAR, KİMDEN VE NEDEN KORKUYOR, SUSUYORSUNUZ?

Birkaç oy fazla almak, makam ve koltuğa ulaşmak amacıyla yalan, iftira düzmece söz ve dini istismar ederek siyaset yapanları vatandaş kendi tuttuğu lideri de olsa,  partisi de olsa artık sempati duymuyor ve oy vermeyeceğini söylüyor. Onun için partinin örnek olacak söz sahibi Liderlileri konuşmalarında daha dikkatli ve bilhassa rakiplerine  sıcak ve samimi hitap etmeleri onlara seçmeni  de oy’u da  kazandıracaktır. Ülkenin çok yerinde  parti başkanları , adaylar , Milletvekilleri karşı parti  siyasetçilerine  hakaret içeren sözlerle saldırırken , Dinarda  bunun tam tersi yaşanmaktadır.

Dinarda Belediye Başkanı aday adayları partili seçmenler kucaklaşıp birbirlerini tebrik ederek seçim konuşmalarına başlamaları bütün vatandaşları memnun etti. Cumhuriyet ittifakı adayı sayın Nihat  sarı tarafından açılan seçim bürosunu ilk ziyaret edenler  millet ittifakı adayı Sayın Saffet Acar  ile Belediye Meclis üyeleri ve partili vatandaşlar oldular. Bunun karşılığında sayın Nihat Sarı da ekibiyle birlikte ellerinde çiçeklerle Sayın Saffet Acarın Millet ittifakı seçim bürosuna gelerek tebrik etmeleri, kucaklaşmaları alkışlanacak  bir durum olarak  Dinarlı  vatandaşlar tarafından taktirle karşılanırdı.

Yarın seçimler bitecek burada yaşayan insanlarımız yine her gün birbirlerinin yüzüne bakıp  selamlaşacak, alışveriş yapacak, birçokları birbirlerinden kız aldılar ve kız vererek dünür  oldu, akraba oldular. Yarın birbirlerinin düğününe, ölümüne gidecekler. Dinardaki belediye başkan adayları, parti başkanları başta olmak üzere en bilinçli hareketi yaparak partili seçmeninde diğer partililerle kin, nefret, kırgınlık yerine sarmaş, dolaş ve kucaklaşmalarına vesile olmaları her kesimi memnun etmiştir.  Dinarda siyasetin böyle devam etmesini Yüce Allahtan niyaz eder, Bütün Belediye başkan adaylarına başarılı çalışmalar dilerim.

SAYGILARIMLA