TRAFİĞİN RAHATLAMASI İÇİN MENFEZ GEÇİT ÖN İNCELEMESİ YAPILDI

• 11 Mayıs 2018
TRAFİĞİN RAHATLAMASI İÇİN MENFEZ GEÇİT ÖN İNCELEMESİ YAPILDI

Dinar’da trafiğin her geçen gün artması nedeniyle Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından menfez geçit ve yeni bağlantı yolların açılması için ön inceleme çalışması yapıldı.

Belediye Başkanı Saffet Acar beraberinde bulunan Harita Mühendisi Mestan Gürgün ve İnşaat Teknikeri Ali Özdemir ile ön inceleme keşif çalışmasında bulundu. Dörtyol Mahallesi ile Korubaşı Mahallesi arasında ki karayollarına bağlı şehirlerarası yolun altında mevcut bulunan (Başmakçı kavşağı Demiryolu yanı) ve imar planında kapalı olan menfez geçidin ön incelemesi yapıldı. İlçe merkezinden geçen şehirlerarası ana yolda üç adet geçit kavşak noktasının yetersiz gelmesi nedeniyle trafikte yoğunlaşma oluşuyor. 110 Konutlar, TOKİ ve Korubaşı Mahallesi ve buralarda inşaatların hızla artması ve TOKİ 3. Etabın faaliyete girmesiyle bu geçiş güzergâhları kilitlenme noktası gelecek.

Belediye Başkanı Saffet Acar konuşmasında şunları söyledi; “Zamanında karayolları müdürlüğü tarafından Suçıkan mevkiinde olduğu gibi anayolda bulunan şehir içi kavşaklar kapatılacaktı. Yoğun mücadele ve bire bir yaptığımız diyaloglarla karayollarını bu durumdan vazgeçirdik. Aradan geçen uzun zaman sonra karayolları haklı olduğumuzu doğruladı. Şimdi ise bu geçiş noktaları da yetersiz geliyor. Tarlayken geniş bir yol haline getirdiğimiz TOKİ – Özyuvam arası yol şu anda yoğun bir şekilde çalışıyor. Dinar Lisesi – Denizli yolu üzerinde bulunan bariyer arası (istasyon arkası) nda ki yol çok yoğun bir şekilde çalışıyor. İlçemizde her geçen gün trafik yoğunluğu artıyor. Dörtyol Mahallesi ile Korubaşı Mahallesi arasında bulunan ana yol altında ki menfez geçidi trafiğe açarak iki bölge arasında ki yoğunluğu rahatlatmaya çalışacağız. Ön incelememizi teknik heyetimle birlikte yaptık. En kısa süre içinde çalışmalar başlayacak.” dedi