TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103.YILINDA, ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

• 19 Mart 2018
TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103.YILINDA, ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103.YILINDA, ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

İlçemizin ilçe olmasından sadece 10 yıl sonra, 1918 yılında kurulan Türk Ocakları Dinar Şubesi, Çanakkale Zaferimizin 103. Yılında minnet ve şükran duyguları ile Çanakkale Şehitlerimizi andı.

Çanakkale Zaferi’nin önemine müdrik olan Türk Ocakları Dinar Şubesi, Dinar Kaymakamlığının düzenlediği programda (18 Mart 2018 Pazar Günü Saat 10.00’da hükümet binası önünde gerçekleştirilen Çelenk Koyma Töreni, Dinar Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilciliği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar temsilciliğini ziyareti, Asri Mezarlıktaki Çanakkale Gazisi Bombacı Mehmet Çavuş’un (İpek) anıt mezarı ile şehitlikte bulunan şehit mezarlarını ziyareti edilmesi ve Park Âlâ Salonunda saat 11.00 de Dinar İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitlerini anma programı) iki yönetim Kurulu Üyesi tarafından temsil edildi.

Türk Ocakları Dinar Şubesi ayrıca 18 Mart 2018 Pazar Günü akşam üyeleri ve halka açık bir anma programıyla Çanakkale Şehitleri ile Dinarlı Terör Şehitlerini andı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Şube başkanı Raif Öztürk’ün Çanakkale Zaferleri’nin önemini kısaca açıklamasından sonra “Çanakkale Bir Destan’dır”  videosu ile “Onlar Dönmeyi Düşünmediler” slâyt gösterisi izlendi. Daha sonra Türk Ocakları üyesi Hasan Alpars tarafından Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri okunup yorumlandı. Ayrıca konuşmacı Hasan Alpars Mehmet Akif’in İslamcılığı ve Türkçülüğü üzerinde bir değerlendirme konuşması yaptı. Konuşmasını Çanakkale Şehitleri için yazmış olduğu şiiriyle bitirdi.

Daha sonra Eğitimci, yazar ve şair Rıfat Yiğit kürsüye gelerek Çanakkale’yi geçilmez yapan Ruhu yazdığı şiirlerle süsleyerek anlattı. Şair Raif Öztürk’ün “Çanakkale Güzellemesi” isimli şiirini seslendirmesinden sonra; Dinar’ın Kahramanları-Dinarlı Terör Şehitleri Slâyt’ı izlendi.

Programın sonunda başta Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Silah arkadaşları, Çanakkale Şehitleri, Cumhuriyet Şehitleri (Terör ve 15 Temmuz Şehitleri) Kore, Kıbrıs, Afrin Şehitleri, kısacası tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen Fatiha okunarak program tamamlandı.