• 18 Aralık 2014

engelfaal1

ENGELLİLER DERNEĞİ ÇALIŞMA FAALİYETLERİ

Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından da desteklenen Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışmalarına devam ediyor.

Ağustos ayında yapılan genel kurul ile yeni yönetim oluşmuş, Seydi Özkurt başkanlığında dernek, Belediye Kültür Sarayı altında bulunan yeni yerine taşınmıştır. Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilçe merkezi ve bağlı bulunan köylerde faaliyetlerine başladı. 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Başkan Saffet Acar ve beraberinde bulunan heyet derneğe ziyarette bulunmuş ve son çalışmalar hakkında dernek başkanı Seydi Özkurt’tan çalışmalar hakkında bilgi almıştı. Dinar ve çevresinde bulunan engellilerin tespit edilmesi ve çıkan yasalardan engelli vatandaşların faydalanmaları amacıyla kurulan derneğin sosyal ve kültürel olarakta suçıkan, Alzheimer (eski Meteoroloji) binasında veya daha farklı yerlerde bir araya gelerek kaynaşma amacıyla çay sohbeti yapılması planlanıyor. Dernek yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet ise engelli vatandaşların evlerine giderek moral ziyaretinde bulunuyorlar. Dernek, Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından da maddi manevi destekleniyor. Dernek Başkanı Özkurt, engelli vatandaşların müracaatları için Belediye Kültür Sarayı altında bulunan yeni dernek binasına gelerek başvuru yapabileceklerini belirtti.