SOHBET TOPLANTISI VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

SOHBET TOPLANTISI VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ’DEN

SOHBET TOPLANTISINA DAVET

Türk Ocakları Dinar Şubesi’nin “Şubat Ayı Sohbet Toplantısı” 26 Şubat 2015 Perşembe günü, ATATÜRK ÇAY BAHÇESİ SALONU’nunda akşam, saat 19.00’da yapılacaktır.

Dinarlı değerli hemşehrilerimiz davetlidir, Saygılarımızla

TÜRK OCAKLARI

DİNAR ŞUBESİ

DİNAR YAZARLAR-ŞAİRLER KÜLTÜR DERNEĞİ

“100. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI

ŞARTNAMESİ

YARIŞMANIN KONUSU

“Milletçe büyük fedakârlıklar gösterdiğimiz “Kurtuluş Savaşı”mız içinde önemli yeri olan İnönü, Dumlupınar ve Sakarya Savaşları (zaferleri); Çanakkale Zaferimizin kutlama törenleri gibidir.” Sözünden hareketle Çanakkale Zaferimizin tarihimizdeki yeri ve önemini anlatan bir kompozisyon yazınız.

YARIŞMANIN AMACI

100.Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferimizin önemini kavratmak ve “Çanakkale Geçilmez” dedirten aziz şehitlerimizin fedakârlıklarını öğretmek.

YAZI TÜRÜ

-Makale, Fıkra, Sohbet yazı türlerinden birisi kullanılacaktır.

HEDEF KİTLE

Yarışmanın hedef kitlesi Lise Öğrencileridir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya Dinar İlçesindeki Liselerin 9.10.11.12. sınıf öğrencileri katılabilecektir.

YARIŞMA ŞARTLARI

1. Çanakkale Zaferi’nin önemi işlenecektir.
  2. Kompozisyonlar bilgisayar ortamında Times New Roman yazı tipinde 12 punto ile yazılacaktır. (Çok okunaklı ve düzgün olmak kaydıyla elle yazılmış olan kompozisyonlarda kabul edilecektir.)
  3. Kompozisyon iki sayfayı (A-4) geçmeyecektir.
  4. Kompozisyonlar kısmen ya da tamamen başka yerden alınmış olmayacaktır.
  5. Kompozisyonun yazarı hiçbir yere adını yazmayacaktır. Sol üst köşeye bir RUMUZ yazacaktır. Kompozisyonun sonuna, sağ köşeye de yarışmacı okulunu, sınıfını ve numarasını yazacaktır.
  6. Kompozisyon dört nüsha olarak bir zarfa konacak, yarışmacı zarfın üstüne sadece RUMUZUNU yazacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ

4 nüsha halinde zarfa konan kompozisyonlar en geç 10 Mart 2015 SALI günü, Saat 17.00 de iletişim adresine ulaşmış olacaktır. (Elden ya da Postayla)

ESERLERİN TESLİM EDİLECEĞİ İLETİŞİM ADRESİ

DİNAR ÖZATA MATBAASI

ÖDÜL

1. Yarışmada ilk beş dereceyi alan eserlerin sahiplerine 100’er Tl para ödülü verilecektir.
  2. Yarışmada ilk on dereceyi alan eserlerin sahiplerine BAŞARI belgesi verilecektir.
  3. Yarışmada ilk on dereceyi alan eserlerin sahiplerine KİTAP SETİ hediye edilecektir.

ÖDÜL TÖRENİ

Ödüller, Çanakkale Zaferimizin 100. Yılı Münasebetiyle; Dinar Belediye Başkanlığının katkıları ile 15 Mart 2015 Pazar günü Park Âlâ Konferans Salonunda yapılacak olan “ZAFER ŞÖLENİ” Programında verilecektir.

İLETİŞİM TELEFONU

Başarılar Dileriz