Başkan Sarı’dan 1 Ekim Dinar Depremi Şehitlerini Anma Mesajı

• 01 Ekim 2019
Başkan Sarı’dan 1 Ekim Dinar Depremi Şehitlerini Anma Mesajı

Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, 1 Ekim 1995 Dinar depreminin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Üzücü depremin ardından 24 yıl geçmesine rağmen hala acısını ilk günkü gibi hissettiğini söyleyen Başkan Sarı; 1 Ekim 1995 tarihinde saat 17.57’ de ilçemizde hepimizi sarsan, Richter ölçeğine göre 6 şiddetindeki depremde maalesef 94 insanımız yaşamını yitirdi. 250 civarında insan yaralanmıştı, yaklaşık 2158’e yakın bina hasar gördü ve yıkıldı.1 Ekim 1995 Tarihinde yaşanılan deprem ne ilk ne de sondur. 1995 yılında yaşadığımız bu acı depremi de hiçbir zaman unutmayacağız.

Dinar depreminde hayatını kaybeden hemşerilerime Allah’tan rahmet, yakınlarına  başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın inşallah” dedi.