İlçemizde Cumhuriyetimizin 96. Yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

• 29 Ekim 2019
İlçemizde Cumhuriyetimizin 96. Yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96.yılında ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşku ile kutlandı. 28 Ekim Pazartesi günü saat 13:00’te Hükümet Konağı binası önünde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan programda Saygı duruşunda bulunularak Belediye Bandomuz eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.

29 Ekim Salı günü saat 09:30’da İlçe Kaymakamı Selami tebrikleri makamında kabul etti. Akabinde İlçe Stadyumunda saat 10:30 ’da İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ve Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan Cumhuriyetimizin 96. Yılını kutlama töreninde Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla program devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya gerçekleştirdi. Konuşmanın gerçekleştirilmesinin ardından 29 Ekim’e özel Şiirler okundu. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi.

Sportif faaliyetlerin tamamlanmasının ardından etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler tarafından takdim edildi. Son olarak geçit töreni yapılmasıyla program son buldu.

Düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, İlçe Özel İdare Müdürü Yakup Güçlü, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP ilçe Başkanı Mevlüt Er, İyi Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Dinar Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Gökçe, Dinar Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Şube Temsilcisi Hasan Ceylan, Atatürkçü Düşünce Derneği Dinar Şube Başkanı Kenan Özdemir, İl genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, daire amirleri, Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.