Polonya Poznan Adam Mickiewicz Üniversitesi

• 16 Mart 2018
Polonya Poznan Adam Mickiewicz Üniversitesi

Polonya Poznan Adam Mickiewicz Üniversitesi öğretim görevlileri Lehçe Ve Klasik Filoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr  Osman Fırat BAŞ , Prof. Aleksander Wojciech MİKOŁAJCZAK, Prof Mariula MİKOTAJCZAK , Prof. Andrzey SIERADZKİ ve Dr Rafat DYMCZYK Dinar Belediye Başkanı Saffet ACAR’I ziyaret etti. Dinarın tarihi hakkında bilgi alan öğretim görevlileri Dinar’ın halk arasında yıkık kale olarak bilinen kiliseye,tiyatroya, suçıkan parkında ve Belediyemiz atölyelerindebulunan zaman içerisinde belediye tarafında çıkartılan yazılı taşları incelediler. Dil bilimci olan öğretim üyeleri taşlarda yazan Latince ve Yunanca  yazıtların Türkçe,Lehçe(Polonyaca) ve İngilizceye çevrilmesi ile ilgili çalışma yapılabileceğini gerekli izinlerin alınması takdirde bu projenin hayata geçirilebileceğinden bahsedildi.